Consent choices
top of page

Een thuiskantoor zonder zorgen

AANGEBODEN DOOR HP

security_HP_online_oktober_01.jpg

Wie van thuis uit werkt, heeft een computer nodig, al is het maar om e-mails te beantwoorden of om deel te nemen aan videocalls. Hoe kies je de juiste computer voor je thuiskantoor?

In 2020 is thuiswerken de norm geworden. Met de juiste computer en andere apparaten is dat een droom, maar niet elk toestel zal geschikt zijn voor wat jij wil doen. Vraag je dus af wat je nodig hebt voor je je creditcard bovenhaalt.
Je bent misschien geneigd om voor de goedkoopste computer te kiezen, maar voor een thuiskantoor is dat niet de beste keuze. Welk werk je ook doet, de kans is groot dat je computer een onmisbaar werkinstrument is.
Heel wat computermakers hebben een specifiek aanbod met zakelijke laptops en desktopcomputers voor professionele gebruikers. Op het eerste gezicht zul je misschien weinig verschillen zien met een consumentencomputer. Een zakelijke computer bevat echter componenten die meer geschikt zijn voor intensief gebruikt, en is steviger afgewerkt met bijvoorbeeld een aluminium behuizing in plaats van een uit kunststof.

Veiligheid

De belangrijkste verschillen tussen een zakelijke en een consumentencomputer situeren zich echter op het vlak van veiligheid. Waar je op een consumenten-pc meestal alleen een eenvoudige virusscanner aantreft, zijn zakelijke computers uitgerust met geavanceerde systemen om allerlei bedreigingen af te weren. HP Sure Sense bijvoorbeeld gebruikt artificiële intelligentie om verdachte processen op een computer in quarantaine te plaatsen. Zo wordt voorkomen dat een nieuw type malware dat je virusscanner nog niet herkent schade zou aanrichten.
Omdat heel wat malware verspreid wordt via websites en mailbijlagen, zorgt een systeem zoals HP Sure Click ervoor dat websites en bestanden waar je op klikt geopend worden in een veilige, geïsoleerde omgeving. Zo kan een eventuele dreiging zich niet verspreiden over je systeem. Mocht het ooit nodig zijn om een pc opnieuw te installeren, dan zorgt een image manager zoals HP Sure Recover ervoor dat je altijd de laatste versie van het besturingssysteem installeert.

Privacy

De GDPR-wetgeving (General Data Protection Regulation) heeft het thema privacy hoog op de agenda gezet. Om te voorkomen dat persoonlijke of confidentiële gegevens in verkeerde handen vallen, moet een zakelijke pc uitgerust zijn met meerdere beveiligingslagen. Een wachtwoord alleen volstaat niet voor een waterdichte veiligheid. De zakelijke laptops van HP zijn uitgerust met multi-factor authentication. Hiermee stel je in of er voor het inloggen ook gezichts- en/of vingerafdrukherkenning gebruikt wordt.

Linden_14_NaturalSilver_Thin_WLAN_ALS-SK
  1. Een groot scherm is comfortabel maar maakt de laptop zwaarder. Werk je vaak op verplaatsing, overweeg dan het HP Sure View-privacyscherm. Dat voorkomt dat anderen meekijken op je scherm.

  2. Let op de kwaliteit van het toetsenbord en de trackpad.

  3. Een vingerafdrukscanner laat je veilig inloggen zonder dat je een wachtwoord moet intikken.

  4. Kies een processor die krachtig genoeg is en voldoende werkgeheugen heeft voor de toepassingen die je nodig hebt.

  5. Een SSD (solid state drive) is te verkiezen boven een reguliere harde schijf: ze is sneller en betrouwbaarder.

LEES OOK:

smart_tank.jpg

Geen kantoor zonder printer

Een thuiskantoor is niet compleet zonder printer. Er is altijd wel een overheidsinstantie of leverancier die eist dat een document op papier afgedrukt en ondertekend wordt. Aantekeningen maken op lange documenten of rapporten gaat toch makkelijker als je ze afdrukt. Waarop let je bij het kiezen van een printer?

Laser of inkjet?

Er bestaan twee verschillende soorten kantoorprinters. Een laserprinter gebruikt poedervormige toner die door het papier wordt aangetrokken en dan door hitte aan het papier wordt gehecht. Een inkjetprinter gebruikt vloeibare inkt die op het papier wordt gespoten. Een inkjetprinter kan meestal in kleur printen, terwijl je bij een laserprinter kunt kiezen tussen een monochrome laserprinter en een kleurenlaserprinter.
Laserprinters zijn doorgaans sneller dan inkjetprinters, al zijn er ook inkjetprinters met een zeer hoge snelheid. HP PageWide-inkjetprinters bedrukken de hele breedte van een pagina tegelijk, waardoor ze zelfs sneller zijn dan laserprinters. Inzake afdrukkwaliteit van tekst en grafiek is er vandaag niet veel verschil meer tussen beide types.
Als je ook foto’s wilt afdrukken, heb je een inkjetprinter nodig. Om de beste fotokwaliteit te krijgen, heb je dikker fotopapier nodig met een coating die meer inkt kan opvangen. In een laserprinter kun je dit fotopapier niet gebruiken.

All-in-one

Voor een thuiskantoor is een all-in-one een interessant alternatief voor een gewone printer. Met een all-in-one of multifunctionele printer kun je niet alleen afdrukken maar ook documenten inscannen en kopiëren. Ze zijn erg handig om binnenkomende facturen en bonnetjes in te scannen. Als je vaak lange documenten wilt scannen of kopiëren, kiest dan een all-in-one met automatische documentinvoer.

colossus.jpg

Ga draadloos

Je kunt een printer via een USB-kabel aansluiten op een computer, maar het is veel handiger als de printer wifi aan boord heeft, zodat je hem in je draadloos netwerk kunt plaatsen. Zo kun je hem vanop elk mobiel apparaat gebruiken.

Geen zorgen over inkt

Om te printen heb je inkt (voor een inkjetprinter) of toner (voor een laserprinter) nodig. Er bestaan handige alternatieven voor het klassieke systeem waarbij je er zelf voor moet zorgen dat je de juiste consumables in huis hebt.
Bij HP Instant Ink (beschikbaar op de meeste recente inkjetprinters) neem je een soort abonnement op inkt, gebaseerd op het aantal pagina’s dat je per maand print. De printer laat HP weten wanneer de inkt bijna op is, en je krijgt de nieuwe inkt automatisch thuisbezorgd wanneer je ze nodig hebt. Heb je in een bepaalde maand minder geprint, dan kun je (binnen bepaalde limieten) de ongebruikte pagina’s meenemen naar de volgende maand. Het grote voordeel is dat je perfect weet hoeveel je printer je per maand gaat kosten, en dat je geen inkt op voorraad moet houden. Het is ook beter voor het milieu, omdat alle inktcartridges gerecycleerd worden.
Een andere trend zijn inkjetprinters met grote, hervulbare inktreservoirs, zoals de HP SmartTank-printers. Je krijgt bij aankoop voldoende zwarte en gekleurde inkt meegeleverd om drie jaar zorgeloos te printen. Als de meegeleverde inkt op is, bestel je nieuwe flessen om bij te vullen. Bij zijn laserprinters heeft HP een vergelijkbaar systeem, HP Neverstop. De printer bevat meteen voldoende toner om duizenden pagina’s te printen. Heb je die opgebruikt, dan vul je de toner bij met een tonerherlaadset. Met een SmartTank- of Neverstop-printer ligt je prijs per afdruk lager, en moet je inkt of toner alleen bijvullen in plaats van telkens een cartridge te vervangen. SmartTank en Neverstop zijn niet alleen handiger en goedkoper, maar ook beter voor het milieu omdat er minder verbruiksmaterialen nodig zijn.

bottom of page