Consent choices
top of page

‘Administratieve rompslomp is grootste uitdaging’

interview_Wendy.jpg

Voor en na: Wendy Dirven switchte van stewardes naar coach (Foto: BP de fotomaker)

In deze rubriek praten we met ondernemers die net de overstap naar het ondernemers- en freelancebestaan hebben gezet. Deze keer: Wendy Dirven, van stewardess naar coach.

Je switch gebeurde in volle coronalockdown.

Misschien geen evidente timing?

Wendy (lacht): “Dat was het inderdaad niet. Al heeft corona er mee voor gezorgd dat ik ben gestopt met vliegen. Het was een job die ik jarenlang met passie heb uitgevoerd, maar die wel roofbouw pleegde op mijn lichaam. Mijn oorspronkelijke plan was halftijds coachen en vliegen. Maar beide jobs combineren zou een te grote uitdaging zijn. Dat is een van de redenen waarom ik ben ingestapt in het sociaal afvloeiingsplan. Ik ben blij dat ik momenteel mijn focus kan leggen op de opstart van mijn eigen zaak.”

 

Waarin ga je specifiek coachen?

“Ik studeerde af als NLP- en Enneagram-coach. Ik wil mensen helpen naar meer zelfliefde zodat ze positiever en veerkrachtiger in het leven staan. Mijn doel is om mensen te laten transformeren door samen met hen te werken op mindset, bewustwording, zelfcompassie, schaamtebestendigheid en grenzen stellen.”

Had je al zicht op klanten en omzet?

“Ik heb een blog en geef bijna dagelijks gratis inspiratie via mijn Insta-stories. Nieuwe coachees zullen voornamelijk via dat kanaal instromen. Momenteel doe ik de een-op-eencoaching via videocall, en als corona het binnenkort toelaat: bij mij thuis. Intake en diepte-interview voor Enneagram doe ik sowieso online. Mijn diensten bied ik aan in een pakketvorm, efficiënter en waardevoller dan losse uurtjes coaching. Vanaf volgend jaar wil ik ook creatieve workshops geven, en op termijn denk ik aan een online traject. Zo kan ik verschillende inkomstenstromen genereren.”

Wat vond je tot dusver het moeilijkste aspect bij je start als ondernemer?

De grootste uitdaging vind ik de administratieve rompslomp. Anderzijds wegen de grote vrijheid en voldoening van het ondernemerschap niet op tegen de onzekerheid en het kluwen van administratie. Ik heb veel geïnvesteerd in opleidingen, waardoor mijn startersbudget eerder bescheiden is. Bovendien heb ik een fijn netwerk waarop ik een beroep kan doen, en meet ik mezelf zoveel mogelijk een ‘durf te vragen’-mentaliteit aan.”

Wat is je droom als ondernemer?

“Mijn droom is om ooit een boek te schrijven en motivatiespreker te worden, maar laten we beginnen bij het begin (lacht).”

LEES OOK:

newbrand_sjosuur.jpg
SOHO_luxemerken.jpg
Soso_Website.jpg
Soso_Business_wetten.jpg
bottom of page