Consent choices
top of page

Wat heb je nodig om mobiel te werken?

AANGEBODEN DOOR HP

Intel_HP_Elite_Dragonfly_G2_Sylva_13_Gal

Mobiel werken is vandaag niet meer weg te denken. Wat heb je nodig om onderweg zo productief mogelijk te zijn?

Je zou het na deze lange periode van thuiswerken misschien vergeten, maar een groot deel van ons professioneel leven speelt zich onderweg af: op bezoek bij klanten, in een koffiebar waar we een presentatie voorbereiden, op de trein wanneer we pendelen en soms zelfs in het vliegtuig.

Om ook on the road productief te kunnen zijn, moeten jij en je medewerkers de juiste tools en oplossingen hebben. Want niet elke notebook is even geschikt voor elke taak. Daarom let je bij de keuze van mobiele toestellen best op volgende aspecten.

Wie doet wat? De eerste stap is in kaart brengen van taken die onderweg uitgevoerd worden. Dat is voor iedereen anders. Een sales manager die bij klanten langsgaat, moet zijn vertrouwde salestools kunnen gebruiken en documenten in de cloud kunnen gebruiken; een veilige en snelle verbinding is daarvoor cruciaal. Een architect of ingenieur die klanten en werven bezoekt, heeft dan weer een krachtig mobiel werkstation nodig waarop een tweede scherm aangesloten kan worden. Voor een ontwikkelaar of grafisch ontwerper zal de grootte van het scherm dan weer de beslissende factor zijn. Ga na wat jij en je medewerkers precies nodig hebben. Vergeet de tools niet die vandaag onmisbaar zijn voor vlotte online meetings: een goede webcam en een headset, een hoofdtelefoon met ingebouwde microfoon.

Gewicht en grootte. Een mobiel toestel moet beantwoorden aan twee tegengestelde vereisten. Je wil een scherm en toetsenbord die groot genoeg zijn om comfortabel te werken, plus alle poorten die je nodig hebt om mobiel te werken zonder adapters of draden. Maar anderzijds wil je geen te groot of te zwaar toestel. Gelukkig zijn er toestellen te vinden die aan beide vereisten voldoen.

Veiligheid. Met een mobiel toestel neem je vertrouwelijke bedrijfsgegevens mee naar een externe locatie. Die gegevens moeten goed beveiligd worden, maar natuurlijk wil niemand graag om de haverklap een complex wachtwoord moeten intikken. Een vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning bieden een even betrouwbare toegangscontrole als een wachtwoord, maar met veel minder moeite.

Track & trace. Als een mobiel toestel gestolen zou worden, kun je via Find my Device in Windows 10 je apparaat proberen terug te vinden, maar garantie op succes is daarbij niet. Gebruik daarom beter een aparte service zoals HP Tracking and Recovery Service . Daarmee kun je gestolen hardware opsporen en indien nodig vanop afstand wissen.

Privacy. Wie op een publieke locatie werkt zoals in een trein of koffiebar, mag  privacy niet uit het oog verliezen. Je wil niet dat iedereen zomaar kan meekijken op je scherm. Er bestaat folie die de zijdelingse inkijk beperkt, maar dat is een alles-of-niets oplossing. HP Sure View is een elektronisch privacyfilter, ontwikkeld in samenwerking met 3M . Met één druk op een toets schakel je direct naar de privacy-modus.

Connectiviteit. Wie on the road werkt, heeft een vlotte en veilige verbinding nodig met documenten en apps. Zorg ervoor dat jij of je medewerkers niet voortdurend op zoek moeten gaan naar gratis maar onveilige wifi-hotspots, door te kiezen voor laptops met ingebouwde dataconnectiviteit.

LEES OOK:

newbrand_sjosuur.jpg
SOHO_luxemerken.jpg
Soso_Website.jpg
Soso_Business_wetten.jpg

Snelheid. Onderweg willen we geen tijd verliezen met wachten tot een laptop zin heeft om op te starten. Let daarom op de snelheid van de processor en van het opslagmedium.

Hybride werken. In de toekomst zal er steeds meer sprake zijn van 'hybride werken'. We werken op kantoor en on the road, maar veel mensen zullen ook een of meer dagen per week thuiswerken. Deze werkplekken moet op elkaar afgestemd zijn en de juiste infrastructuur hebben. Werknemers moeten steeds toegang hebben tot essentiële data en tools, waar ze zich ook bevinden. Wie thuis werkt, verwacht even goede IT-ondersteuning als wie op kantoor zit.

Intel_HP_Elite_Dragonfly_G2_Sylva_13_Gal

Profiel: de mobile trailblazer

Gert is wat in het jargon een 'mobile trailblazer' heet. Hij is de helft van de tijd op de baan: op bedrijfslocaties van klanten, bij partners en op externe conferenties. Hij wil overal efficiënt en flexibel werken, en snel kunnen reageren. Toegang tot de cloud, een licht toestel met een batterij die lang meegaat, een uitmuntende connectiviteit en een doorgedreven beveiliging zijn dan ook essentieel voor Gert. Om makkelijk te connecteren met extra apparaten verkiest hij een dock.

 

Een ideale setup voor Gert is een ultralichte maar snelle notebook zoals de HP Elite Dragonfly. On the road wordt die aangevuld met een HP EliteDisplay S14 draagbaar display, een HP USB-C-minidock, draadloze muis en draadloze headset – dat alles verpakt in een comfortabele rugzak.

Op kantoor heeft Gert een HP EliteDisplay S340c Curved Monitor met webcam, en een HP USB-C dock G5 met een extern toetsenbord. Hij gebruikt de gedeelde multifunctional op kantoor om te printen en scannen. Bij Gert thuis staat een HP EliteDisplay E344c Curved Monitor, een HP Thunderbolt dock 120 W G2 met audio, een extern toetsenbord en een HP OfficeJet Pro.

bottom of page