Consent choices
top of page

Wat kan het supersnelle fibernetwerk voor u betekenen?

AANGEBODEN DOOR PROXIMUS

barber-1909-blog-en~2019-10-03-12-15-42~

Proximus zet volop in op glasvezel en geeft een groot aantal bedrijven toegang tot dit vaste communicatienetwerk van de toekomst. Hiermee is Proximus de één van de eerste operator die glasvezel helemaal doortrekt tot bedrijven en particulieren. In totaal zullen tegen 2028 tot 4,2 miljoen woningen en bedrijven kunnen worden aangesloten op glasvezel (fiber). Maar wat betekent dat voor uw zaak?

Fiber is hét netwerk van de toekomst: doordat het ongeëvenaarde en betrouwbare snelheden biedt, zonder onderscheid tussen download en upload, opent het de weg naar nieuwe manieren van werken. En dit met een zeer hoge klantentevredenheid als resultaat.

Bovenal is zo’n glasvezelnetwerk uiterst stabiel: het laat probleemloos toe om alle werknemers en gezinsleden tegelijkertijd te verbinden met het internet, en dit zonder onderbrekingen.

Cloud, IoT en video: nieuwe en opkomende applicaties

Fiber vergemakkelijkt technologieën zoals artificiële intelligentie, data analytics, verbonden objecten of virtual reality. Er is namelijk een zeer performant netwerk nodig dat deze toepassingen ondersteunt.

In de komende jaren zal het dataverkeer immers exponentieel blijven groeien, vooral onder impuls van video- en cloudapplicaties en het ‘internet of things’ (IoT). Als pionier op het vlak van netwerktechnologieën wil Proximus anticiperen op de behoeften van zijn klanten en zijn infrastructuur klaarmaken voor de toekomst.

Digitale omwenteling

De uitrol van fiber luidt een nieuwe fase in voor de digitale omwenteling. Dankzij fiber zullen inwoners en bedrijven toegang krijgen tot de meest geavanceerde digitale diensten, wat de groei en de tewerkstelling in België ten goede zal komen. Bij steeds populairder wordende toepassingen als telewerken en videoconferencing staat namelijk een snelle, stabiele en betrouwbare netwerkverbinding centraal.

Dit netwerk opent ook een wereld van nieuwe mogelijkheden voor de verdere digitalisering van steden als ‘smart city’. Want op termijn zullen fibernetwerken overal een essentieel onderdeel worden van de stedelijke infrastructuur, vergelijkbaar met water of elektriciteit.

Fiberdekking van minstens 70 procent

Het is voor al deze toepassingsvormen dat  Proximus, al jaren pionier op het gebied van fiber, in december 2016 het investeringsplan 'Fiber for Belgium’ lanceerde. Met als doel om fiber uit te rollen naar bedrijven en stedelijke centra in België.

Goed voor een miljardeninvestering op lange termijn.

Begin dit jaar kondigde Proximus een versnelling aan, door investeringen te vervroegen en actief op zoek te gaan naar partners die bereid zijn om samen te werken of mee te investeren. Tegelijk werd ook de voorziene dekkingsgraad verder uitgebreid, met als einddoel een nationale fiberdekking van minstens 70 procent.

LEES OOK:

bottom of page