Consent choices
top of page
header_quiz.jpg

Hoe werkt HP aan een duurzame toekomst?

HP zet zich in om zijn impact op het milieu en die van zijn klanten te verminderen. Het doet dat op verschillende manieren, waar je als consument soms weinig van merkt.
Het begint al bij het ontwerp en productie van bijvoorbeeld een printer. HP gebruikt zo veel mogelijk gerecycleerd kunststof, zodat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. In de HP Tango Terra inkjetprinter bijvoorbeeld is meer dan 30% van de gebruikte kunststof afkomstig uit recyclage. In de HP Neverstop laserprinters is dat 25%. De tonerflessen voor de HP Neverstop printers bestaan zelfs voor 75% uit gerecycleerde kunststof.


Voor de verpakking streeft HP er naar om op termijn 100% duurzame verpakkingen te gebruiken. Daartoe wordt bijvoorbeeld het piepschuim dat printers tijdens het transport beschermt vervangen door karton. Voor de verpakking van de HP Tango Terra wordt geen kunststof gebruikt, en het gebruikte papier en karton is van duurzame oorsprong (gecertifieerd door de Forest Steward Council).
HP probeert gebruikte inktcartridges en tonercartridges zo veel mogelijk te recycleren. Al in 1991 startte het daarvoor het HP Planet Partners-recyclingprogramma. Lege cartridges worden ingezameld, gesorteerd en gedemonteerd, waarna alle herbruikbare grondstoffen een nieuw leven krijgen. De plastic onderdelen van gebruikte cartridges vormen zo de grondstof voor nieuwe cartridges. In 2019 heeft HP wereldwijd 15.700 ton gebruikte cartridges ingezameld.

 

Met nieuwe diensten zoals HP Instant Ink, een abonnementsformule voor inkt, probeert HP het voor consumenten makkelijker te maken om duurzamer te printen. Doordat de inkt automatisch thuis geleverd wordt, is de CO2-footprint van HP Instant Ink tot 73% lager dan bij een klassiek model waar de inkt eerst naar een winkel verzonden wordt en de gebruiker daar zelf inkt moet gaan inkopen.

 

Quiz NL
bottom of page