Wat kan het supersnelle fibernetwerk voor u betekenen?
AANGEBODEN DOOR PROXIMUS

Sneller, stabieler en eigenlijk ook goedkoper. Dat waren de drijfveren van sales engineer Laurens Allaert om in te gaan op het glasvezel-aanbod van Proximus. En die verwachtingen werden helemaal ingelost.
Ik had al over glasvezel van Proximus gehoord. En toen het bij mij in de buurt uiteindelijk ook werd aangeboden, en het netwerk dus werd uitgerold, ben ik op hun aanbod ingegaan”, vertelt Laurens Allaert, die sinds maart van 2020 gebruik maakt van de internetformule van Proximus op basis van glasvezel.
Waarom hij de overgang naar glasvezel maakte? “Ik was niet zo tevreden over mijn vorige internetaanbieder”, stelt hij. “”, oppert hij. “Bovendien was de glasvezelformule van Proximus, in vergelijking met mijn toenmalige telecomsituatie, zowat twintig euro goedkoper. En daarnaast is die verbinding ook sneller. Dan is de keuze snel gemaakt.”

De autosnelweg van het internet komt binnen in mijn rijhuis
Stabiel
Laurens Allaert, industrieel ingenieur en als sales engineer werkzaam bij het metaalverwerkend bedrijf Lybover Metal, woont samen met zijn vriendin die consultant is. “Ik ben zelf nog regelmatig op de baan, maar zij werkt vaak thuis. Dat maakt dat de internetverbinding eigenlijk de hele dag door goed wordt gebruikt”, klinkt het.
De installatie van de glasvezellijn in zijn huis ging vlot. “Op anderhalf uur tijd was alles geregeld. Zo’n glasvezelkabel komt binnen in je huis. Die moest dus gewoon doorgetrokken worden”, vertelt Laurens. “Eigenlijk kan je gewoon stellen dat de autostrade van het internet bij jou binnenkomt. Je zit dus meteen aan de bron. Er is enkel nog een bakje binnenshuis dat het signaal vertaalt.”
Heeft glasvezel zijn internetverbruik veranderd, en wat met de corona lockdown? “We kregen de verbinding op het moment dat de lockdown in voegen was getreden. Het heeft ons internetverbruik op zich niet veranderd, behalve dat we meer thuis waren en ook thuis werkten. In functie daarvan is zo’n snelle en stabiele verbinding dan wel erg nuttig. Bovendien loopt onze tv-verbinding nu via internet..”
Thuiswerk & Netflix
Snelheid is op zich een pluspunt van glasvezel, benadrukt hij. “Maar zeker ook stabiliteit en de mogelijkheid van een probleemloze simultane verbinding, wat handig is bij thuiswerk. Ik denk niet dat wij in vergelijking met anderen heavy users zijn qua gebruik, maar je doet wel alles via internet: van thuiswerk tot Netflix. In die zin hebben wij er hier thuis allebei voordeel van.”
Of Laurens nog plannen heeft met zijn snel netwerk? “Ik ben wel een beetje aan het experimenteren met domotica voor de verlichting in onze woning, die inderdaad ook op het internet is aangesloten. Je ziet, ik blijf een ingenieur, he (lacht).